• recepcja@hotelkur.pl
  • + 48 89 521 47 00

- Hotel Kur

POLITYKA PRYWATNOŚCI

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest KAMI s.c. z siedzibą w Olsztynie (10-189), ul. Kajakowa 2,(zwany dalej „Administratorem").

2. W sprawach związanych z ochroną danych osobowych może się Pani/Pan skontaktować z Administratorem za pośrednictwem:

1. listownie: KAMI s.c. z siedzibą w Olsztynie (10-189), ul. Kajakowa 2

W szczególności może się Pani/Pan kontaktować z Administratorem w powyższy sposób w celu realizacji swoich praw, o których mowa w punkcie 6 lub w celu wycofania zgody, o czym mowa w punkcie 7.

1. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji umowy o świadczenie usług hotelarskich (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b RODO).

2. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres minimum jednego roku jednak nie dłużej niż wynika to z treści innych aktów prawnych powszechnie obowiązujących ALBO do dnia wycofania przez Pani/Pana zgody na ich przetwarzanie.

3. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być:

1. pracownicy i współpracownicy (personel) Administratora,

2. podmioty świadczące usługi na rzecz Administratora, w szczególności usługi informatyczne, księgowe, którym Administrator powierzy przetwarzanie danych osobowych zgodnie z przepisami obowiązującymi w RODO,

1. Ma Pani/Pan prawo żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia ich przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych.

2. Ma Pani/Pan prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

3. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych.

4. Podanie danych osobowych ma charakter dobrowolny.

REGULAMIN USŁUGI NEWSLETTERA

§ 1. [Postanowienia ogólne]

1. Niniejszy Regulamin Usługi Newsletter, zwanym dalej „Regulaminem”, określa zasady świadczenia usługi dostarczania treści drogą poczty elektronicznej (zwanej dalej „usługą Newsletter”) przez Operatora Usługi.

2. Operatorem Usługi jest właściciel HOTELU KUR działającego pod adresem http://www.hotelkur.pl jest firma

KAMI s.c.
ul. Kajakowa 2
10-189 Olsztyn
NIP: 739-15-34-412

  3. Do korzystania z usługi Newsletter konieczny jest dostęp do sieci Internet oraz posiadanie adresu poczty elektronicznej (e-mail), natomiast nie jest konieczne spełnienie szczególnych wymagań technicznych poza posiadaniem standardowego systemu operacyjnego oraz standardowej przeglądarki internetowej.


  § 2. [Przedmiot usługi]

1. Usługa Newsletter polega na przesyłaniu przez Operatora Usługi na podany przez Klienta adres poczty elektronicznej (e-mail) wiadomości zawierających informacje dotyczące oferty (w tym promocji) hotelu dostępnego w domenie http://www.hotelkur.pl , a także wydarzeń związanych z promocją produktów oferowanych przez spółkę.

2. Użytkownik poprzez zawarcie umowy o świadczenie usługi Newsletter z Operatorem Usługi, udostępnia swój adres poczty elektronicznej (e-mail), podany w formularzu rejestracyjnym, w celu otrzymywania wiadomości, o których mowa w postanowieniach powyższych.

3. Rozpoczęcie świadczenia usługi Newsletter nastąpi po zawarciu umowy o korzystanie z usługi Newsletter.


  § 3. [Warunki korzystania]

1. Usługa Newsletter jest bezpłatna.

2. Korzystać z usługi Newsletter może każda osoba, która na stronie internetowej w części dotyczącej Newsletter poda swój adres e-mail, a następnie kliknie przycisk „Zapisz się”. Kliknięcie wskazanego przycisku powoduje przesłanie podanego adresu e-mail do Operatora Usługi oraz uruchomienie świadczenia usługi Newsletter.

3. Klient korzystając z usługi Newsletter zobowiązany jest od powstrzymania się od dostarczania treści o charakterze bezprawnym, w szczególności w zakresie podawania danych cudzych bez zgody osób uprawnionych.

4. Poszczególne wiadomości, wysyłane w ramach usługi Newsletter, stanowią utwory w rozumieniu prawa autorskiego i podlegają ochronie określonej w przepisach prawa. Jakiekolwiek kopiowanie, modyfikowanie i wykorzystywanie w sposób niezgodny z przeznaczeniem lub bez zgody Operatora Usługi stanowić może naruszenie prawa.


  § 4. [Czas trwania usługi]

1. Umowa o korzystanie z usługi Newsletter zostaje zawarta na czas nieokreślony.

2. Klient ma prawo wypowiedzieć umowę o korzystanie z usługi Newsletter. Wypowiedzenie ma skutek natychmiastowy.

3. Osoba korzystająca z usługi Newsletter wypowiada umowę o korzystanie z tej usługi poprzez skierowanie oświadczenia w tym przedmiocie na adres e-mail recepcja@hotelkur.pl, pocztą na adres Operatora Usługi podany w postanowieniu § 1 Regulaminu.

4. Operator Usługi może zawiesić bądź zakończyć świadczenie usługi Newsletter po uprzednim poinformowaniu Klientów na podane przez nich adresy e-mail.

5. Operator Usługi ma prawo do usunięcia nieprawidłowego lub nieistniejącego adresu e-mail podanego przez Klienta.


  § 5. [Dane osobowe]

1. Operator Usługi jest administratorem danych osobowych przetwarzanych w celu świadczenia usługi Newsletter.

2. Dane osobowe są przetwarzane na podstawie wskazania adresu poczty elektronicznej do realizowania usługi Newsletter.

3. Dane osobowe są przetwarzane przez Operatora Usługi zgodnie z przepisami prawa oraz wyłącznie w celach związanych z realizacją usługi Newsletter (informowania o produktach i usługach dostępnych w ofercie).

4. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale konieczne do wykonania Usługi Newsletter.

5. Dane osobowe przechowywane są do czasu wycofania zgody na otrzymywanie usługi Newsletter. a po tym okresie, na podstawie uzasadnionego interesu Administratora (np. obrona przed roszczeniami).

6. Operator Usługi zapewnia osobom, których dane osobowe przetwarza, realizację uprawnień wynikających z przepisów prawa, w tym prawa dostępu do treści własnych danych osobowych, ich sprostowania, zmiany, usunięcia lub przenoszenia, a ponadto prawo do żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych oraz do wniesienia sprzeciwu wobec takiego przetwarzania na zasadach określonych właściwymi przepisami. Każdej osobie, której dane są przetwarzane przysługuje również prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

7. Dane osobowe dotyczące Uczestników są chronione przez Operatora Usługi przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, a także innymi przypadkami ich ujawnienia albo utraty lub nieuprawnioną modyfikacją wskazanych danych oraz informacji poprzez stosowanie odpowiednich zabezpieczeń technicznych i organizacyjnych.

8. W sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych zgłoszonych w toku świadczenia usługi Newsletter nieuregulowanych w Regulaminie stosuje się odpowiednie zapisy Polityki Prywatności, której treść dostępna jest na stronie http://www.hotelkur.pl.


  § 6. [Reklamacje]

1. Reklamacje dotyczące usługi Newsletter należy składać na adres mailowy recepcja@hotelkur.pl, pocztą bezpośrednio na adres Operatora Usługi.

2. W reklamacji należy podać dane osoby zgłaszającej reklamację, niezbędne do przesłania informacji o wyniku rozpatrzenia reklamacji oraz opis na czym polegały nieprawidłowości w usłudze Newsletter i jakie są oczekiwania wobec rozstrzygnięcia reklamacji.

3. Operator Usługi rozpatruje reklamację w terminie 30 dni od dnia jej otrzymania.